Jako , ze Skoda Auto poskąpiło 2 ( słownie dwóch ) rachitycznych lampek nad tylnymi drzwiami postanowiłem coś z tym zrobić. Tylko kurna nie do końca wiem co . :zlosnik:
Stąd pytanie. Czy lampka przednia zmieści się w przestrzeni między dachem a podsufitką ? Bo jeśli tak to mamy same plusy: łatwy dostęp do elementów używanych , stosunkowo dużo światła, możliwość włączania w takim zakresie jak lampki przedniej ( lewo, prawo, całość,wyłączenie ) .
Podpowie ktoś ?
W wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.
Rudi, Nie masz lampek nad drzwiami?? Kiedys byly, tyle ze nie wlaczaly sie po otwarciu drzwi, ale to koledzy na forum rozwiazali jakis czas temu
Ano nie mam. Ani lampek, ani ściemniacza licznika, ani innych jakże kosztownych patentów. Roczny samochód a bieda większa niż kilka lat temu. A bez lampek dzieciarnia robi mi regularnie kipisz przy wysiadaniu.
W wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.
Z tych samych powodów (dzieci) też właśnie zainteresowałem się lampkami. W instrukcji są jako opcja takie małe lampki w okolicach uchwytów w podsufitce nad drzwiami (w rozdziale o wymianie żarówek). Czy jest tam instalacja do nich? Szkoda byłoby zniszczyć podsufitkę albo ciągnąć kabelki po wierzchu.
jest tzw wersja taxi, wtedy mamy lampke na podsufitce dla przestrzeni z tylu- mozna zamowic w ASO i zamowic montaz jak kogos stac na uslugi ASO, albo probowac samemu.
A ktos wie jak moze wygladac taka lampka taxi z Superby?
2) w Audi a4 z 97 widzialem lampki zamontowane z tylu w slupach C . Powinny do nas pasowac. Ogladalem je z bliska i wygladaja solidnie maja włącznik sa dosc duze i wizualnie nie odstaja od restszty auta.
nowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
Na rysunku z ETKI ta lapka sufitowa z tylu na srodku wyglada, jak lampki boczne nad drzwiami z Passata B5. Tam jest wlasnie pozycja 0, swiecenie ciagle oraz po otwarciu drzwi, tak samo jak nasza lampka z przodu. Kwestia jest jedna, czy ta sufitowa ma byc podlaczona do tej przedniej czy jeszcze jakos inaczej.
Komentarz